Els gegants bojos de Solsona – 25 d’abril

Posted on 8 Abril 2015 in Dia del Graller

Cercavila amb els Gegants Bojos de Solsona acompanyats per les bandes de música de les escoles municipals de Berga i Vilafranca del Penedès.

Els gegants bojos

El gegants boig, la geganta boja, la geganteta boja i el mocós.

La festa de Carnaval a Solsona es caracteritza, entre d’altres coses, per l’aparició d’uns gegants que reparteixen mastegots a tots aquells i aquelles que gosen posar-s’hi a sota: són els Gegants Bojos, una de les famílies de gegants més conegudes i originals del repertori català i que ja acompleixen 25 anys d’existència.

Després d’haver estat prohibida durant molts anys, quan els solsonins van decidir recuperar la festa de Carnaval, van veure que l’antic model de festa agrària ja no els servia. Va ser aleshores quan van decidir, guiats per la premissa que el carnaval és una festa d’inversió, invertir la festa major. I per això van fer construir, de la mà de Manel Casserras, uns gegants que s’allunyessin el màxim possible de la cerimonialitat i serietat de les figures de festa major. Van construir els Gegants Bojos, com els anomenen ells, una família de gegants de mans lliures, divertits i esbojarrats, que són la rèplica satírica i grollera dels gegants “oficials” de Solsona. En els darrers temps i malgrat que no realitzen massa sortides, aquests gegants han assolit molta popularitat no només a la comarca sinó també a la resta de la geografia catalana. [Festes.org]

La banda de l’escola municipal de música de Berga

emmberga

La banda de l’escola municipal de música de Vilafranca

emmvila