Els Pentatònics

Els Pentatònics som un grup d’amics a qui ens agrada la música i volem gaudir de tocar la gralla i el timbal a les festes populars.
els pentatònics 25è dia del graller
Vam començar tocant a dues veus amb gralles seques i timbal de fusta l’any 2011, i vam anar evolucionant fins arribar a les tres veus amb gralles de claus, gralla baixa i timbal de llautó que utilitzem actualment.

Originàriament, érem quatre gralles i un timbal, és a dir, cinc membres, fet que ens va recordar les escales pentatòniques, que estan formades per cinc notes, i vam agafar-ne el nom per al nostre grup.

Ara per ara, els quatre membres que formem el grup som el Jordi Mascaró (1a veu), l’Olivier Acosta (2a veu), el Xose Garcia (gralla baixa) i l’Adrià Claramunt (timbal).

L’any 2015 vam entrar a la Coordinadora de Grallers de Vilafranca del Penedès, entitat des de la qual treballem per promocionar la gralla amb actes com el Dia del Graller, en què toquem al concert de diumenge des del mateix 2015.

Durant aquest temps hem tingut la sort de participar en diferents tipus d’actes. Principalment, en cercaviles acompanyant balls tradicionals, com Panderetes, Cercolets, Àliga, Nans, Capgrossos, Gegants, Figuetaires, etc., tot i que també hem fet concerts vermut, “canvis de sant”, rutes de bars… Malgrat que tots els actes en què hem col·laborat ens han satisfet molt, ens va fer especial il·lusió la nostra primera Festa Major de Vilafranca, l’any 2016, quan vam tocar amb els Figuetaires.

Contacte
Telèfon: 686 24 31 35 (trucar a Jordi Mascaró)
Email: elspentatonics@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ElsPentatonics
Twitter: @elspentatonics