Grallers de l’Armilla

Els Grallers de l’Armilla som una colla de grallers de Vilafranca del Penedès. El grup el formem tres gralles i timbal. Vàrem començar l’any 1987 amb la finalitat d’acompanyar els balls populars de Vilafranca per la seva Festa Major i des d’aleshores que hi participem.

DSC_0139

Al llarg dels anys els objectius de la colla han anat variant i el que va començar com un passatemps d’estiu, ben aviat es convertí en una feina constant i metòdica.

L’any 1995 vam entrar a formar part de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca del Penedès, formada dos anys abans, i des de llavors treballem en l’organització del Dia del Graller que es celebra cada any a Vilafranca, a més de fer-nos càrrec d’organitzar, contractar i preparar tot el referent a l’acompanyament musical dels balls tradicionals, concert d’inxa, ball de gralles… de la Festa Major de Vilafranca del Penedès.
Al llarg d’aquests anys hem actuat a gran part del territori català així com a alguns punts de França, Holanda… i en vàries ocasions hem participat en les Festes de Gràcia de Maó i Festes de Sant Lluís a l’illa de Menorca. A més de tenir un calendari fix en diferents Festes Majors de la comarca, també hem amenitzat tot tipus de celebracions, cercaviles, rues, cavalcades, concerts, inauguracions…

Com a colla de grallers hem participat en l’enregistrament d’un CD gravant 2 peces cada colla de la Coordinadora, CD que es va repartir amb el programa de la Festa Major de Vilafranca l’any 2000 i també vàrem col.laborar gravant 4 peces en «l’apte per a tots els públics, 2a part», treball realitzat per diversos grups musicals de Vilafranca.

El grup el formem Blai Fontanals (gralla), Raimon Bové (gralla), Jordi Rodríguez (gralla baixa), i Oriol Palau (timbal).

Contacte:
Grallers de l’Armilla
C/ del nord, 19, 2n 1a
08720 – Vilafranca del Penedès
Tel. 655 360 309

Notícies recents