Grallers de l’Artús

El matí del 31 de maig de 1.981, l’aviació militar sobrevolà ininterrompudament el massís de l’ermita de Sant Antoni, Albinyana: era la inèdita desfilada, pacífica, de les Forces Armades per
Barcelona i l’època de l’alcaldia d’en Narcís Serra i adlàters.

Al migdia, els primers artusos, que compaginàvem la gralla i l’espeleologia, donàvem per acabada l’exploració del sistema subterrani del qual forma part l’avenc de l’Artús. Mentre ganyipàvem i ens canviàvem la roba, empolsada i enfangada, algú va proposar d’adoptar el nom de la cova pel que llavors era un incipient grup de grallers.

IMG-20150124-WA0011

Sigui com vulgui, però, la primera referència documental dels Grallers de l’Artús l’hem trobada al programa de la Festa Major de Vilafranca de 1.982, acompanyant Els Falcons.

Des de llavors la colla ha estat activa sense interrupció, amb independència de que, inevitablement, la seva composició hagi anat variant al llarg dels anys.

Els Grallers de l’Artús som especialment orgullosos de dues fites que han marcat el nostre recorregut existencial: pertànyer a la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, des dels seus inicis, i formar part dels Castellers de Vilafranca, des de l’any 1.986.

IMG-20150124-WA0010

Hem procurat estar sempre al dia de l’evolució material i tècnica del nostre petit món. Des de les gralles seques (que no censurem, ep!) i els timbals sintètics (generalistes, per  anomenar-los d’alguna forma), hem fet un trànsit, progressiu, fins a les actuals gralles de claus i baixa i al timbal artesanal i específic; i des d’uns inicis més autodidactes que reglats, hem perseguit amarar-nos de coneixements musicals i de traça en la interpretació amb alguns dels molts mestres dels quals, afortunadament, ara mateix gaudim.

Components:
Jordi Sellarès – Gralla dolça 1a.
Anna Viader – Gralla dolça 1a.
Lis Montserrat – Gralla dolça 2a.
Pere Marimón – Gralla baixa
Andreu Nogueira – Gralla baixa
Lluís Vidal – Timbal

Contacte:
Jordi Sellarès: 676468072 | jsellaresv@gmail.com
Lis Montserrat: 617184409 | lisbetmontserrat@hotmail.com

Notícies recents