Els Xerics

Els Xerics és un grup pendesenc d’amics i apassionats de la música que es van animar a crear un grup de música tradicional catalana; format per dues gralles dolces, gralla baixa i tabal.

elsxerics

Alguns dels seus membres vénen amb experiència d’altres formacions de grallers (Els Nous, Els Bitllencs) i d’altres formen part actualment de projectes de mons musicals diferents (L’agrupació Musical del Penedès, bandes de percussió, rock i jazz).

És a partir d’aquesta mescla que a l’abril del 2009 donen el primer pas com a colla de grallers participant en el 16è Dia del Graller a Vilafranca del Penedès. Aquell mateix any ja participen tocant en un dels balls del seguici de la Festa Major de Vilafranca i, des d’aleshores, aquestes són unes de les seves principals motivacions juntament amb la col·laboració en altres  cercaviles i celebracions folklòriques i culturals de diversos pobles catalans.

D’ençà que aquells quatre joves s’ajuntessin, Els Xerics han col·laborat en l’organització del Dia del Graller i diferents actes de la Festa Major dins la Coordinadora de Grallers de  Vilafranca.

Contacte

elsxerics@gmail.com
Ferran Mulet: 647 99 71 98
Ramon Gumara: 687 06 17 40
Pol Gumara: 667 29 95 95
Marc Laguna: 647 15 74 04

Notícies recents